0
Goedemorgen

Automaatbak spoelen

Gepubliceerd op door Automaatbakolie.nl

Het spoelen van de automatische versnellingsbak betekent dat oude (en mogelijk vervuilde) olie uit de bak wordt gehaald en wordt vervangen door nieuwe olie. Dit spoelproces wordt ook wel Flushing genoemd. Terwijl de motor stationair draait, wordt door de verschillende versnellingen geschakeld, wat ervoor zorgt dat de versnellingsbak op alle plaatsen wordt gereinigd.

Bij het 'reguliere' verversen van de olie van uw automatische versnellingsbak, wordt ongeveer 60% van de olie vervangen. De overige 40% blijft achter in de versnellingsbak, onder meer in de koppelomvormer en het hydraulische kleppenhuis. Om dit op te lossen kunt u uw versnellingsbak laten spoelen. Wat houdt het spoelen van een versnellingsbak? En wat zijn de voordelen? Dat leest u op deze pagina!

Het spoelen van de automatische versnellingsbak: de voordelen

Als u uw versnellingsbak laat spoelen, wordt tot 90% van de oude olie vervangen. Daarnaast is het ook verstandig om tijdens deze spoelbeurt, indien dit mogelijk is, het oliefilter te vervangen. Het spoelen van uw automaat brengt diverse voordelen met zich mee, maar zal geen defecten aan de transmissie oplossen. Het kan zijn dat er een (tijdelijke) verbetering plaatsvindt bij het rijden, maar het kan ook gebeuren dat de olie juist voor slijtage zorgt. Hieronder een opsomming van de voordelen van het spoelen van uw automatische versnellingsbak:


  • De versnellingsbak wordt grondig gereinigd. Denk hierbij aan de koeler, leidingen en de koppelomvormer.
  • Tot wel 90% van de oude olie wordt vervangen bij het spoelen. 
  • Bij het spoelen van de automaat, blijft de motor draaien. Hierdoor dat er een minimale kans is op fouten.
  • Minder slijtage. Olie raakt op den duur vervuild, door onder andere slijtage aan de versnellingsbak zelf waarbij kleine delen ijzer in de automaatbak gaan zwerven.
  • Het spoelen van de automatische versnellingsbak vermindert de kans op klachten aanzienlijk.


Wilt u uw automaatbak laten spoelen?

Automaatbakolie.nl kan u voorzien van het spoelen van uw automatische versnellingsbak. Neem hiervoor contact met ons op om een afspraak te maken. U kunt ons bereiken door een e-mail te sturen of door een ticket aan te maken.

Wilt u meer informatie over het spoelen van de automatische versnellingsbak? Neem dan contact op met Ganzeboom Transmissies. 


Tags
Automaatbak spoelen — versnellingsbak spoelen — transmissie spoelen