0
Goedemorgen

ATF olie

Gepubliceerd op en aangepast op door Automaatbakolie.nl

ATF staat voor Automatic Transmission Fluid: olie voor automatische versnellingsbakken. Deze olie is meestal rood of groen gekleurd om zich te kunnen onderscheiden van motorolie en andere vloeistoffen in het voertuig.

Waarvoor wordt ATF gebruikt?

De vloeistof is geoptimaliseerde voor de speciale vereisten van een transmissie, zoals klepbediening, rembrandwrijving en de koppelomvormer. ATF kan ook worden gebruikt als hydraulische vloeistof in sommige stuurbekrachtigingssystemen, als smeermiddel in sommige 4WD-tussenbakken en in sommige moderne handgeschakelde transmissies.

Wilt u precies weten welke olie u nodig heeft? Dan kunt u gebruik maken van onze uitgebreide zoekfunctionaliteit. Komt u er nog steeds niet uit? Dan kunt u altijd per mail of via de klantenservice contact met ons opnemen.

ATF olie kopen?

Wij leveren kwaliteitsolie voor automatische versnellingsbakken van diverse merken. Het door ons verkochte merk "Trans Gear Fluid" staat voor hoogwaardige kwaliteit olie en wordt gebruikt door gerenommeerde garages en revisiebedrijven. 

Automaatbakolie.nl verkoopt onder meer:

Bekijk ons volledige assortiment op deze pagina.Geschiedenis van ATF olie

De geschiedenis van automatische transmissievloeistoffen loopt parallel met de geschiedenis van automatische transmissietechnologie. De eerste massa geproduceerde automatische transmissie, de Hydra-Matic met 4 versnellingen, werd ontwikkeld door General Motors (GM) voor het modeljaar 1940.

De Hydra-Matic transmissie vereiste een speciaal smeermiddel GM genaamd Transmission Fluid No. 1. voor de Hydra-Matic Drive. Deze transmissievloeistof was alleen verkrijgbaar bij Oldsmobile-, Pontiac- en Cadillac-dealers. Latere automatische transmissie- en vloeistofkoppelingstechnologieƫn en problemen met vloeistoffen bij extreme koude en hete temperaturen leidden tot een behoefte aan transmissievloeistoffen van hogere kwaliteit die langer meegaan. Bovendien was een beter systeem voor de distributie en marketing van automatische transmissievloeistof nodig voor het succes van de automatische transmissie op lange termijn.